Hozzávalók:
30 dkg rizsliszt
1 ek nyírfacukor
5 dkg kókuszzsír
15 dkg méz
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
1 tk szódabikarbóna
1 db tojás
Díszítéshez:
1 tojásfehérje
kb 20 dkg porcukor
füge és mandula
A krémhez:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 ek kakaópor
*
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összevegyítjük.
Az olvasztott mézet és az olvasztott kókuszzsírt hozzáöntjük, majd a felvert tojást és a vizet is.
összegyúrjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kb 2 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki.
Tepsibe helyezzük a formákat és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk rá, mert gyorsan megsül.
Elkészítjük a kakaós krémet is: a porcukrot habosra keverjük a margarinnal végül hozzáadjuk a kakaóport is.
Főzött krémmel is készülhet, de akkor mindenképp hűtőben kell tartani !
A porcukrot és a tojásfehérjét sűrű mázzá keverjük, ezzel fogjuk imitálni a lefolyó viaszt.
A kisült karikákból 4-5 darabot összeragasztunk a kakaós krémmel, a tetejét a cukormázzal díszítjük.
A gyertya lángja félbevágott füge és mandula lett.