Hozzávalók:
60 dkg rizsliszt
1-2 ek nyírfacukor
10 dkg kókuszzsír
30 dkg Bio vegyes virágméz
2 tk őrölt fahéj
2 tk őrölt szegfűszeg
2 tk szódabikarbóna
2 db tojás
Díszítéshez: (íróka)
1 tojásfehérje
kb 20 dkg porcukor
4 db tea mécses
*
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összevegyítjük.
Az olvasztott mézet és az olvasztott kókuszzsírt hozzáöntjük, majd a felvert tojást és összegyúrjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
Szív alakú kiszúróval 15 db-ot szúrunk ki és a mellékelt fázis kép alapján összeillesztjük.
Tepsibe helyezzük a formákat és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk rá, mert gyorsan megsül.
Az írókához a porcukrot és a tojásfehérjét kikeverjük, és egy apró lyukú habzsákba töltjük, és kedvünk szrint díszítjük.