Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
zsír
2 fej vöröshagyma
pirospaprika
só,
bors,
köménymag
1 kicsi doboz sűrített paradicsom
1db paprika
1 db paradicsom
Spenótos nokedli
25 dkg fagyasztott spenót
25 dkg liszt
2db tojás
ízlés szerint só, bors, fokhagyma
annyi víz, hogy szaggatható állagú legyen
*
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük majd felöntjük egy kicsi vízzel.
Zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük egy pici vízzel.
A paprikát és a paradicsomot apróra vágjuk és a húshoz adjuk, majd fűszerezzük.
Készre főzzük és a végén beletesszük a paradicsompürét majd átforraljuk.
A felengedett spenótot a tojásokkal a liszttel, sóval, borssal, fokhagymával és annyi vízzel, hogy szaggatható legyen összekeverjük.
Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, pár percig főzzük és forrón tálaljuk.