Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 10 dkg cukor, 2 egész tojás , 10 dkg olvasztott vaj, 5 g só, 2,5 dkg élesztő, fél dl olaj 2 evőkanál tejföl
Töltelékhez
40 dkg Chilis bab alap ,ami darált hússal készült
1 nagy fej hagyma
40 dkg darált hús
vörös bab konzerv
1 kukorica konzerv
1- 2 chili paprika
Paprikakrém
Chilis bab alap por .
20 dkg trapista sajt vagy füstölt sajt
Tetejére
1 tojás a kenéshez
10 dkg reszelt sajt
*
Elkészítés:
A lisztet mély keverő tálba szitáljuk.
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük.
Hozzákeverjük az olajat, a sót az olvasztott vajat, tojásokat, tejfölt, puha tésztát kapjunk az a lényeg, ami nem ragad oda az edény falához.
A tésztát letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük.
Közben elkészítjük a töltelékeket.
Pici olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, belerakom a darált húst, paprika krémet, chili paprikát.
Sózom picit és kevés vízzel puhára főzöm.
Mikor majdnem kész beleteszem a chilis bab alap port.
Trapista sajtból 20 dkg kicsi kockákra vágok, ez lesz a másik töltelék Ha duplájára kelt a tészta három részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 milliméter vékony tégla lapokat nyújtunk.
Egyenletesen háromszögeket vágunk belőle A vastagabb részre halmozzuk a tölteléket és mint egy kiflit feltekerjük Szépen sütőpapíros tepsibe helyezzük.
A sütőt előmelegítjük, majd a tészták tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk a reszelt sajttal.
Majd forró sütőben 180 -200 fok körüli hőmérsékleten 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.
Nagyon finom ínyenc falatok lesznek belőle.


