Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg finomliszt
35 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tasak sütőpor
2 tojássárgája
1/2 pohár tejföl
1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
80 dkg túró
5 ek búzadara
4 tojássárgája
10 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
sárgabarack lekvár
Tojáshabhoz:
30 dkg porcukor
6 tojásfehérje
*
Elkészítés:
A tésztához a sütőporral és sóval elkevert lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a tojássárgájával, kristálycukorral és tejföllel összegyúrom.
Tepsi méretűre ( 38×30 cm) nyújtom, vagy kézzel belenyomkodom a tepsibe.
Villával megszurkálom és előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig elősütöm.
Kiveszem a sütőből, megkenem sárgabarack lekvárral.
Összekeverem a túrótölteléket, és egyenletesen elkenem rajta.
A tojáshabhoz a tojások fehérjéből és cukorból kemény habot verek a túró tetejére kenem.
Az egészet 150 fokos sütőbe teszem és 15-25 percig sütöm, amíg a hab halványan kezd pirulni a tetején.
http://karcsifozdeje.
blogspot.
hu/2015/08/rakoczi-turos.
html