Hozzávalók:
1 kg bőrös pulyka comb, felső
15 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 tk oregánó, szárított morzsolt
2 tk bazsalikom, szárított morzsolt
1 tk pirospaprika
1 kávéskanál őrölt bors
1 ek só
*
Elkészítés:
A pulyka combot kicsontozom, levágom a bőrét, a húst feldarabolom 6 db 15 cm hosszú és 1×1 cm hasábot vágok belőle és félre teszem, a többit felaprítom egyforma kisebb darabokra.
A szalonnát fél centis kockákra vágom.
A lenyúzott bőrt megtisztítom, felaprítom és egy késes aprító géppel a fokhagymával és a kis darab húsokkal együtt pépesre darálom.
Egy keverő tálba borítom, hozzáadom a szalonnát és a fűszereket, megsózom és jól összekeverem.
Ez a fűszerezés olaszos ízeket varázsol a felvágottunknak.
A fűszerezést mindenki saját ízlése szerin változtathatja.
Alufóliát terítek az asztalra duplán, a közepére rakom a massza negyedét, ellapítom 15×5 cm téglalapra.
Rárakok 2 sort a félretett húsokból, befedem a massza másik negyedével, ennek a közepére rakok 1 hús csíkot.
A fóliával henger alakúra igazítom, fölül hosszában összefogom, a végeit elcsavarom, mint a szaloncukrot.
Az egészet sütő zacskóba teszem felcsavarom és a végeit szorosan elkötöm.
A maradék masszát és hús csíkokat felhasználva, még egy szaloncukrot készítek.
Egy lábasba annyi hideg vízbe teszem, hogy ellepje és elkezdem főzni.
2, 5-3 órán keresztül lassú forrással főzöm, majd a vízzel együtt hagyom kihűlni.
Kb.
2-3 óra múlva kicsomagolom és hűtőbe teszem.
Ha lehűlt akkor 2-3 mm vékonyan szeletelem.
http://karcsifozdeje.
blogspot.
hu/2014/11/pulyka-felvagott-hazilag.
html