Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
1 fej vöröshagyma
1 l húslevesalap
fél citrom
2 marék zöldborsó
10 dkg gomba
2 szál sárgarépa
1csipet fűszerkömény
1 dl tejföl+ 1 evőkanál liszt
friss tárkony
fél marék rizs
*
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon megpárolom, majd a felkockázott pulykahúst a lábasba teszem és a csipet köményt, és addig pirítom, míg kifehéredik.
Ekkor felöntöm a levessel, és hagyom főni lefedve kb.
10 percig, ekkor hozzáteszem a karikára vágott sárgarépát, és ismét főzöm pár percig.
Aztán a felvágott gombát és a borsót is hozzáteszem.
Sózom, borsozom, és ismét tovább főzöm.
Közben egy kis tálkában összekeverem a tejfölt a liszttel, a fél citrom levét és az apróra vágott tárkonyt.
Mikor a levesben minden alapanyag megpuhult és összefőttek az ízek, a tejfölös-tejszínes habarást hozzákeverem, és már tálalhatom is.
Jó étvágyat !