Hozzávalók:
A tésztához:
7 db tojás
7 ek kristálycukor
7 csapott ek finomliszt
2 ek kakaópor
1 csomag sütőpor
4 ek olaj
1 csipet só
A túrókrémhez:
75 dkg tehéntúró
20 dkg porcukor
20 dkg puha vaj
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 ek citromlé
A fanta mázhoz:
7 dl szénsavas narancsos üdítőital
2 csomag vaníliás pudingpor
4 ek cukor
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, fehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot, jól elkeverem, majd a tojások sárgáját is belekeverem, végül az olajjal is elkeverem.
A sütőport, csipet sót és kakaót elkeverem a liszttel, és fakanállal óvatosan a habba forgatom.
Sütőpapíros, vagy kikent, lisztezett 38×30 cm tepsibe öntöm.
180 fokra előmelegített sütőbe 30 perc alatt megsütöm.
Tűpróbával ellenőrzöm !
Amíg sül, elkészítem a túrókrémet.
Ehhez a 25 dekás csomagolású túró a legalkalmasabb.
Villával áttöröm a túrót, hogy krémes állagú legyen.
A vajat a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a túrót, reszelt citromhéjat, citrom levet és vaníliás cukrot.
Az egészet jól kikeverem.
A pudingot és a cukrot kevés (0, 5-1 dl) üdítővel simára keverem.
Hozzáadom többi fantát, elkeverem és sűrű krémesre főzöm.
Hideg vízbe állítva, langyosra hűtöm.
A kihűlt piskótára kenem a túrókrémet, a krém tetejére pedig a fantás pudingot.
Pár órára hűtőbe teszem, utána tetszőlegesen szeletelem.
Üdítő szeletnek is nevezik sokan, és a felhasznált üdítő fajtájától lehet Fanta, Mirinda, vagy akár Cola szelet is.
http://karcsifozdeje.
blogspot.
hu/2015/10/fanta-szelet.
html