Pulykaragu leves lestyánnal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

LigetiK

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Könnyű

Pulykaragu leves lestyánnal

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg pulyka hús (comb, mell)
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db zellergumó
30 dkg zöldborsó
1 kávés kanál pirospaprika
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
3 dl főzőtejszín
1 ek keményítő
1 ek lestyán
10 dkg levesbetét (lúdgége, eperlevél)

*

Elkészítés:

Megpirítom az apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak apróra vágott fokhagymát.
Ezután beleteszem a vékony csíkokra vágott húst, borssal meghintem, és fehéredésig pirítom.
Időnként megkeverem, majd hozzáadom a borsót, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, meghintem pirospaprikával és sóval, pici vizet öntök alá és fedő alatt puhára párolom.
Ha megpuhult felöntöm 2 liter vízzel, ha szükséges sózom, felforralom.
Beleöntöm a tésztát és puhára főzöm.
A t ejszín ben elkeverem a keményítőt és lestyánt, majd a forrásban lévő leveshez adom.
Első rottyanásig főzöm és tálalom.

Pulykaragu leves lestyánnal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pulykaragu leves lestyánnal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!