Hozzávalók:
2,5 kg. köröm, (4 db.)
70 dkg. sertés lapocka,
30 dkg. füstölt sertéshús (lehet fej, oldalas, nyúlja, vagy bármilyen füstölt hús, esetleg kolbász)
1 kg. hagyma,
1 kiskanál köménymag,
2 kanál őrölt pirospaprika,
1 csili paprika,
1 üveg natúr lecsó, (esetleg friss paprika, paradicsom)
só,
néhány szál friss kakukkfű,
1 dl. száraz fehérbor,
2 kanál zsír.
*
Elkészítés:
A húst előkészítettem, (a körmöt feldaraboltattam a hentessel ) a lapockát, és a füstölt húst felkockáztam.
A hagymát feldaraboltam.
Kevés zsíron először kipattogtattam a köményt, majd a hagymát megdinszteltem.
Ezután a bográcsba került a csontos köröm, amit enyhén megsóztam, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Jó egy órát főtt így, majd hozzáadtam a füstölt húst, és a csilipaprikát is.
Újabb félóra főzés után bográcsba került a felkockázott friss lapocka.
Ismét főtt az egész bő félórát, majd a lecsót hozzáöntöttem.
Mikor a köröm már kezdett lefőni a csontról, akkor kezdett megpuhulni a friss lapocka is.
Egy utolsó ízpróba következett, de már nem kívánt semmilyen fűszerezést a hús.
A legvégén kevés borban elkevertem az őrölt pirospaprikát, és hozzákevertem a már elkészült pörkölthöz.