Pacalpörkölt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

LigetiK

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

0110

Nehézség

Haladó

Pacalpörkölt

Recept leírás:

Hozzávalók:

Előfőzéshez:
3 db babérlevél
10 szem bors
1 kg pacal
Pörkölthöz:
3 ek zsír
2 fej vöröshagyma
2 ek pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
2 dl száraz vörösbor
1 kávéskanál majoranna
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
őrölt bors

*

Elkészítés:

Az előfőzéshez kuktát használok.
A pacalt hideg vízben jól kimosom és bő vízben felteszem főni a szemes borssal és babérlevéllel.
Ha felforrt a habot leszedem és lecsukom a kukta fedelét.
50 percet fütyültetem, majd amikor már kinyitható a kukta fedele, hideg vízzel leöblítem és felcsíkozom.
A pörkölt alaphoz a kockára vágott hagymát zsíron megdinsztelem, rádobom az áttört fokhagymát, az összevágott paradicsomot és paprikát, télen lecsót, megszórom pirospaprikával, fűszerekkel és alá öntöm a bort.
Ekkor beleteszem a pacalt, megsózom és felöntöm az előfőző levéből, ami éppen ellepi.
Amennyiben előfőzött fagyasztott pacalt használok, a felolvasztás után ezt adom a pörkölt alaphoz és vízzel öntöm fel.
Lefedve a pacal puhulásáig, de legalább 30 percet főzöm.
Időnként megkavarom, ha elfőtte a levét, vízzel pótolom.
Főtt burgonyával tálalom és mellé friss házi kenyeret kínálok.
http://karcsifozdeje.
blogspot.
hu/2015/03/pacal-porkolt.
html

Pacalpörkölt

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pacalpörkölt

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!