Tárkonyos, tejszínes csirkeragu leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

LigetiK

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Tárkonyos, tejszínes csirkeragu leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db csirkemellfilé
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
30 dkg zöldborsó
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
1 ek ételízesítő
1 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 pohár levestészta
2 dl főzőtejszín
1 ek tárkony
1 db citrom leve

*

Elkészítés:

A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ezután hozzáadom a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózom, és lefedve, még 10 percig párolom.
A húst vékony csíkokra vágom, és a zöldségekkel együtt tovább párolom.
Ezután megszórom őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.
Két percig, állandó keverés mellett pirítom, majd felöntöm 2 l vízzel, elkeverem, és felforralom.
Ha forr, beleszórom a levestésztát.
Miután megfőtt a tészta, beleöntöm a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.
Ha megforrt, elzárom a tüzet alatta, és tálalom.
http://karcsifozdeje.
blogspot.
hu/2015/02/tarkonyos-csirkeragu-leves.
html

Tárkonyos, tejszínes csirkeragu leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tárkonyos, tejszínes csirkeragu leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!