Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg túró (lehet juhtúró is)
25 dkg margarin, vagy vaj
1,5 dkg élesztő
1 tojás sárgája
10 gr. só
Kenéshez: az 1 tojásnak a fehérje.
*
Elkészítés:
Hozzávalókat egybe öntjük, az élesztőt belemorzsoljuk, és összegyúrjuk, majd lehet hűtőben pihentetni, de nem muszáj, lehet rögtön is nyújtani, és sütni !
Én pihentettem, nyújtottam, lekentem fehérjével, hajtogattam, majd pihentettem 20 percet, ezt még 2x megismételtem.
Végén bemelegítettem a gázt 200 fokra, ujjnyi vastagra elnyújtottam, bevagdostam, pici szaggatóval szaggattam, sütőpapírra raktam, lekentem a maradék tojás fehérjével, és addig pihent, míg a sütő bemelegedett.
Kb.
30 perc sülés kell neki, kinek milyen a sütője.
Ebből a mennyiségből nekem 2 tepsivel lett.