Hozzávalók:
8 db. tojás,
8 kanál cukor,
8 kanál liszt,
1 csomag sütőpor,
2 csomag csokis pudingpor,
annyi babapiskóta, amennyi a körberakásához szükséges, (ebben az esetben 24 db.)
1 csomag csokis zselés drazsé golyó,
2 tábla étcsoki, kevés vaj,
1 tasak csokis tortadísz,
kevés vaj, a forma kenéséhez
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet, 1 csipet sót.
A sütőformát kivajazzuk !
Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
A megsült piskótát, kettévágjuk.
Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot.
Rákenjük a szétvágott piskótára, és a felső piskótalapot ráborítjuk a töltelékre.
A felső tortalap rányomásával a kifolyt pudingba oldalról belenyomkodjuk az előzőleg vízfürdő felett elkészített folyékony csokiba, majd csokis tortadíszbe mártott babapiskótákat.
Szalaggal átkötjük.
Ehhez a tortához 24 darab babapiskótára volt szükség.
A tetejére ráöntjük a megmaradt folyékony csokit, megdíszítjük a drazséval, és hűtőbe tesszük.
Keresztlányunk születésnapjára készült.
				
															
															

