Eredeti bécsi szelet / wiener snitzel.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 szelet borjúhús,
tej,
fokhagyma,
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz,
olaj a sütéshez,
só,
citrom a tálaláshoz.

*

Elkészítés:

A hússzeleteket konyharuha közt kikloffolták, enyhén sós tejbe áztatták, amibe fokhagymát nyomtak.
Ezután órákig pihentették a húst a fokhagymás tejben, majd leitatták leszárították.
Mindkét oldalát megsózták, megszokott módon panírozták lisztben, lazán felvert tojásban, majd prézliben.
Most csillogtatni fogom Német tudásomat!
(mehl, ei, und semmelbrösel) Forró olajban kisütötték.
Konyharuhára szedték, ami leitatta a fölös olajat.
Vajas krumplipürével, és negyed citrommal tálalták, aminek a levét fogyasztás előtt rácsorgattuk a bécsi szeletre.
Ez utóbbi kötelező, szertartás szerű tevékenység volt!

Eredeti bécsi szelet / wiener snitzel.