Pulykaraguleves tárkonyosan.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Pulykaraguleves tárkonyosan.

Recept leírás:

Hozzávalók:

600 g pulyka felső comb filé
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
5 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1/2 zeller
1/2 db karalábé
1 marék zöldborsó
200 g. főzőtejszín (20%-os)
kevés só, és bors
kevés tárkony
4 marék levestészta, (eperlevél)
kevés étolaj.

*

Elkészítés:

A pulykacombot kisebb kocákra vágom, a hagymát lereszelem, a fokhagymát szétnyomom.
A zöldségféléket hasábokra, vagy karikákra vágom.
a húsdarabokat kevés étolajon megpirítom addig, míg ki nem fehéredik.
Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és beleteszem, a reszelt hagymát, és a fokhagymát.
Sózom, borsozom, és fedő alatt főzöm, míg a hús félig megpuhul.
Ekkor adom hozzá a feldarabolt zöldségeket, valamint a friss tárkony leveleket is.
Mikor a hús, és a zöldségek is megpuhultak, elkeverem a főzőtejszínnel, belerakom a levestésztát, és ismét felforralom.
Bőséges ebéd, akár egytálételként is fogyasztható

Pulykaraguleves tárkonyosan.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pulykaraguleves tárkonyosan.