Zöldséges májgaluskaleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Zöldséges májgaluskaleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

A galuskához:
20 dkg csirkemáj
1 kis fej hagyma
1 tojás
1 kanál vaj
2 kanál zsemlemorzsa
kevés petrezselyemzöld és majoránna
só, őrölt bors
A levesléhez:
sárgarépa
petrezselyem gyökér
karalábé
zellergumó

őrölt bors

*

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítom, apró kockákra, karikákra vagy hasábra vágom.
Kevés zsiradékon megdinsztelem a zöldségeket, majd bő lével felöntöm.
A legfinomabb hús vagy csont alapléből készítve, de a zöldségek leve is elegendő.
Ez esetben használjunk leveskockát vagy ételízesítőt.
Míg fő, elkészítem a májgaluskát.
A májat elkaparom (azaz, deszkára téve, egy éles késsel, elkezdtem kaparni, így megszabadítottam a hártyáktól), majd összekeverem a tojással, zsemlemorzsával ( vagy grízzel), sózom, erősebben borsozom, kevés aprított vagy szárított petrezselyemzöldet és majoránnát is adok hozzá.
Elkeverem és a forrásban lévő levesbe szaggatom.
Javaslom megkóstolni a galuskákat, mert érdemes addig főzni, míg biztosan megpuhul.
Ízlés szerint adható a leveshez kevés őrölt pirospaprika is.

Zöldséges májgaluskaleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Zöldséges májgaluskaleves