Almás – túrós morzsás süti (alaprecept)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Almás – túrós morzsás süti (alaprecept)

Almás – túrós morzsás süti (alaprecept)

Hozzávalók:

Elkészítés lépései:

  1. A süti tésztája az alap. Ez egy túrós, olajos tészta, ami a tepsi aljára kerül.
  2. Erre kerülnek a vékonyabb gerezdekre vágott almák úgy, hogy átfedéssel legyenek egymáson, vagy ha bogyós gyümölcsökkel készítjük, azt egyenletesen elosztjuk a tésztán.
  3. A gyümölcsökre szórjuk a morzsát, és előmelegített sütőben kisütjük.
  4. A tésztát az összeállítása után azonnal meg kell sütni, mert másként a benne lévő sütőpor térfogatnövelő hatását elveszti. Ezért a morzsát, és a tölteléket előre el kell készítenünk!
  5. A morzsához a lisztet, a cukrot, és a lágy vajat kevés fahéjjal morzsalékossá dolgozzuk össze. Szükség esetén kevés liszttel állítjuk be a kívánt állagot.
  6. Az almákat (kb. 6 db) meghámozzuk, vékonyabb gerezdekre vágjuk.
  7. A tésztát tehát utoljára gyúrjuk össze, majd a sütit összeállítjuk, és mehet az előmelegített sütőbe.
  8. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, és(vagy) a reszelt citromhéjat összekeverjük.
  9. Hozzáadjuk a túrót, a tojást, az olajat, és a tejet, morzsásra gyúrjuk.
  10. Kevés lisztet használva hozzá összegyúrjuk, (ne száradjon ki a tészta) majd kinyújtjuk, és kivajazott lisztezett tepsibe terítjük úgy, hogy a lehető legjobban kitöltse a tepsit.
  11. A tésztára kerülnek a keskeny almagerezdek úgy, hogy fedjék egymást. Igyekezzünk a legjobban, a legegyenletesebben elosztani az almát.
  12. Az előre elkészített morzsát a tetején egyenletesen elosszuk, majd előmelegített sütőben 180°-on 20 perc alatt készre sütjük.

Az almás – túrós morzsás süti alapreceptje.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás – túrós morzsás süti (alaprecept)