Hozzávalók:
A mennyiségek egy 24 cm.-es tortaformához értendőek.
A tésztához:
20 dkg liszt
20 dkg puha vaj
20 dkg cukor
6 evőkanál kakaópor
2 egész tojás
fél csomag sütőpor
1 kis doboz tejföl
A töltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
fél citrom kifacsart leve
*
Elkészítés:
A lisztet, sütőport, és a kakaóport összekeverem.
A vajat krémesre keverem a cukorral, beledolgozom a tojásokat, majd az egészet belekeverem a kakaós lisztbe.
A massza 2/ 3-át belesimítom egy kivajazott tortaforma aljába.
A túrót összetöröm, majd a cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal és a tojásokkal alaposan kikeverem.
Hozzáadom a vaníliás pudingport és a citrom levét, és sima krémmé dolgozom.
A krémet a formában lévő tészta tetejére egyengetem.
A tejfölt hozzákeverem a maradék kakaós tésztához, és a túrós krémre simítom.
180 fokra előmelegített sütőben kb.
55-60 percig sütöm.
Szeletelés előtt hagyom teljesen kihűlni.
Porcukorral meghintve tálalom.


