Hozzávalók:
*2 közepes csirkemellfilé
*1 púpos ek gyros fűszerkeverék
*1 csipet só
*0,5 dl olaj
*50 dkg krumpli
*0,5 fej jégsaláta
*1 sárga paprika
*1 zöld pritamin paprika
*1 piros pritamin paprika
*1 közepes fej lila hagyma
*1 szál újhagyma
*6-7 szem koktélparadicsom
*8 közepes szem krumpli
Finom étel koronája a LANTOS Borászat terméke : www.lantosbor.hu
*
Elkészítés:
A megtisztított csirkemelleket kb.
1 cm vékony csíkokra vágjuk, lecsöpögtetjük.
Meghintjük kevés sóval és gyros fűszerkeverékkel, jól összeforgatjuk, és kicsit félrerakjuk.
A krumplikat meghámozzuk, csíkokra vágjuk.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a lila hagymát negyed karikára, az újhagymát karikára, a paprikákat kisebb darabokra, a paradicsomokat kettévágjuk, a jégsalátaleveleket összetépkedjük.
Egy serpenyőben kevéske olajat forrósítunk, a husikat fehéredésig pirítjuk rajta.
Fedő alatt addig pároljuk, míg megpuhulnak ( nekem kb.
15 perc volt).
Víz nem szükséges alá, mert a husi ereszt elegendő levet.
A krumplit olajban kisütjük, konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat, majd meghintjük kevéske sóval.
Ízlés szerint a tányérra rendezzük a krumplit, husikat és az előkészített zöldségeket.
Fokhagymás tejföllel meglocsolva kínáljuk.


