Hozzávalók:
Csirke golyóhoz:
Töltelékhez:
Panírozáshoz:
Sütéshez:
Finom étel koronája a LANTOS Borászat terméke : www.lantosbor.hu
*
Elkészítés:
A csirkemellet ledaráljuk és sózzuk, borsozzuk.
Diónyi golyókat hengergetünk belőle.
( Eredeti recept szerint 30 db-ot, nekem csak 25 lett belőle.
) A sajtot egy tálkába reszeljük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a szobahőmérsékletű margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, az előzőleg apróra vágott, friss petrezselyemlevelet és sót.
Jól összedolgozzuk, és apró golyókat formázunk belőle.
A húsgolyót ellapítjuk, egy apró sajtgolyót teszünk a közepébe és csinos gombóccá sodorjuk.
Három tálkát készítünk.
Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát rakjuk.
A fenti sorrendben bepanírozzuk a megtöltött golyókat.
Egy magasabb edényben olajat forrósítunk, ami a golyókat ellepi és közepestől picit kisebb lángon kb.
7-9 perc alatt szép barnára sütjük őket.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Azonnal, melegen tálaljuk.


