Hozzávalók:
1 db másfél kg-os csirke
1 szelet kenyér
6db tojás
50 dkg csirkemáj
1 késhegynyi őrölt bors
1 teáskanál só
zöldségzöldje
1 kis fej vöröshagyma
1teáskanál zsír-a megmaradt töltelékhez zsemlemorzsa.
*
Elkészítés:
A csirkét besózzuk, a kenyeret leáztatjuk.
A tojásokat elkeverjük a fűszerekkel és a zöldségzöldjével.
Az összedarabolt hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott májat, majd a kinyomkodott kenyeret.
Elkeverjük.
Ráöntjük a tojást, addig főzzük állandó keverés mellett, amíg az edény alját nem látjuk.
Rögtön tölthetjük a csirkét, összetűzzük.
A csirke külsejét megkenjük zsiradékkal.
Szép pirosra megsütjük, hidegen szeleteljük.
A maradék töltelékből rolókat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában, megsütjük forró zsiradékban.