Hozzávalók:
A tortalapokhoz:/a sárga színűhöz/
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
A barna színű-szív alakúhoz:
4 tojás
5 evőkanál liszt + 1 evőkanál kakópor
Barna krém:
40 dkg mogyorókrém
25 dkg margarin
Tejkrém:
4dl tej
4evőkanál liszt
4evőkanál cukor + 15 dkg margarin
A díszítéshez: maradék fondant, francia drazsé.
*
Elkészítés:
A tojásfehérjét félkeményre felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd egyenként a tojássárgáját.
Addig verjük, amíg egész halványsárga nem lesz.
Kanalanként óvatosan hozzákeverjük a lisztet.
Előmelegített sütőben megsütjük, ha kihűlt, három részre vágjuk.
A kakaós is ugyanígy készül, csak a lisztbe belekeverjük a kakaóport.
Ma megsült, kihűlt, két részre vágjuk.
Barna krém : a mogyorókrémet a margarinnal alaposan elkeverjük.
Fehér krém :a lisztet elkeverjük tejjel, a maradékot felforraljuk, beleöntjük a lisztes elegyet, keményre felfőzzük állandó keverés mellett.
Még forrón hozzákeverjük a cukrot.
Ha kihűlt, a margarinnal habosra keverjük.
Megtöltjük a lapokat, maradék fondanttal a tetejét bevonjuk, díszítjuk.