Tejfölös zöldbabfőzelék

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Tejfölös zöldbabfőzelék

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 kg. zöldbab,
3 gerezd fokhagyma,
1 kis pohár tejföl,
1 kanál liszt,
kevés só, vagy ételízesítő,
kis csokor petrezselyem zöld,
néhány babérlevél,
pici almaecet.
kevés őrölt pirospaprika (ez elhagyható)

*

Elkészítés:

A zöldbabot megmosom, végeit levágom, feldarabolom.
Sós vízben felteszem főni, az apróra darabolt fokhagymával, a babérlevelekkel, és kevés ecettel.
A lisztet a tejföllel, és kevés főzőlével csomómentesre kevertem, majd visszaöntöm a fazékba.
Kevés aprított petrezselyem zöldet, és ízlés szerint őrölt pirospaprikát adok hozzá.
A paprika nem szükséges, csak a színén javít, ha szükségesnek érzed !
Az újra forrás után 2 percig főzöm, és kész a főzelék.
A feltétek világ a sokszínű.
Bármi adható hozzá, amit más főzelékkel együtt tálalnál.

Tejfölös zöldbabfőzelék

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejfölös zöldbabfőzelék

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!