Szarvaspörkölt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Szarvaspörkölt

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 kg. csontos szarvashús,
5 fej hagyma,
fél fej fokhagyma,
4 közepes paradicsom,
3 nagyobb paprika,
1,5 kanál só,
2 kanál őrölt pirospaprika,
1 kávéskanál egész kömény,
kevés őrölt bors,
1 dl. száraz bor.
2 kanál zsír.

*

Elkészítés:

A bográcsban felolvasztottam a zsírt, majd a nagyon csontos darabokat tettem a bogrács aljára.
Erre került a kevésbé csontos, majd a színhús.
Először a félkarikára vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát, valamint az apró darabokra vágott paradicsomot, és a felkarikázott paprikát is ráterítettem a húsra.
Megsóztam, a köményt, és kevés borsot is rászórtam.
Ezután, csak néhányszor fordítottam a bográcson.
Az alján lévő csontok miatt nem volt nehéz dolgom.
Addig főztem, míg a hagyma, és a tetejére tett paprika, és paradicsom közt megjelentek a forrás nyomai, a buborékok.
Ekkor kavartam meg először, és annyi vízzel öntöttem fel, amennyi ellepte.
A vizet időnként pótoltam.
Az első jelek, hogy a pörkölt kezd megfőni abból láthatók, hogy a csontokról kezd leválni a hús.
Kiválasztottam a legnagyobb darabot, és amikor azon is már alig volt hús, akkor tettem hozzá az őrölt pirospaprikát.
Ezután, már csak ismét fel kellett forralni, és készen volt a pörkölt.
Ha akarod, ízesítheted enyhén csípősre, vagy akár erősre is.
A vad elbírja, ha Te is bírod.
Tehetsz hozzá borókát, erdei gombát is, de most a gyereksereg miatt, nem került a bográcsba ezekből.

Szarvaspörkölt

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szarvaspörkölt