Csirkeszárny nyárs grillen

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

12 db csirkeszárny, 12 db. bambuszpálca,
só, őrölt bors,
olíva olaj,
esetleg házi szósz, melyekből kettőt alább ismeretek.
Salsa sósz: 2 db hámozott paradicsom, 1 kk. őrölt csili, 3 gerezd fokhagyma, 1 kk. só, 2 ek. olíva, vagy napraforgó olaj, 1 tk. morzsolt oregánó.
Pesto szósz: Kisebb csokor bazsalikom és petrezselyem levél, 3 gerezd fokhagyma, 1 kk. só, 2 ek. napraforgó, vagy olívaolaj. Ezek mellett más fűszerezéssel is lehet készíteni, és ajánlom még kipróbálni mézes páccal is.

*

Elkészítés:

A szárnyakat előző este bepácoljuk, éjszakára hűtőbe tesszük.
A szárnyakat marokra fogjuk úgy, hogy az kiegyenesedjen.
Alulról bambuszpálcát szúrunk bele, ami miatt a sütés során is megtartja formáját, valamint könnyen kezelhető lesz a grillrácson, valamint látványos, könnyen fogyasztható végeredményhez jutunk.
Mivel sosem grillezek úgy, hogy csak egyfajta ételt csináljak, blogbejegyzésemben, más recepteket is ismertetek, és néhány jó tanácsot is olvashattok.
http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2014/06/grilleztem.
html

Csirkeszárny nyárs grillen