Könnyű grízgaluska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű grízgaluska

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 tojás lazán (nem habosra) felverve, 1 csipet só, 1 kávéskanál olaj, gríz.
(annyi, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. 3 – 3.5 evőkanálnyi, attól függ, mekkora a kanalunk)

*

Elkészítés:

A hozzávalókat lazán összekeverjük, majd hűtőben, egy órát állni hagyjuk.
Szaggathatjuk a már kifőtt hús, csont, vagy zöldség alaplébe is, de sós vízbe is.
A legfinomabb levesbetétek egyike, de sokan félnek elkészítésétől.
Nem csak levesbe, hanem köretként is kitűnő, szaftos ételek mellé.
Én szalontüdőhöz is tálaltam már.

Könnyű grízgaluska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Könnyű grízgaluska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!