Pirított csirkemáj (resztelt)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Pirított csirkemáj (resztelt)

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg csirkemáj,
3 nagyobb fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 db. paradicsom,
1 db lecsópaprika,
1 kiskanál őrölt pirospaprika,
kevés majoránna,
őrölt bors,
só,
kevés étolaj a hagyma párolásához.

*

Elkészítés:

A hagymát félkarikára vágjuk, kevés olajon megpároljuk.
A szétnyomott apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a kettévágott csirkemájakat beletéve, fehéredésig pirítjuk.
Az apróra vágott paradicsomot, és a felkarikázott paprikát is hozzátéve megborsozzuk, paprikázzuk.
Kenés majoránnát is adunk hozzá, majd fedő alatt pároljuk.
Folyadék hozzáadására nincs szükség, mert a máj eleget tartalmaz.
Úgy állapíthatjuk meg kész van-e, hogy egy májdarabot kettévágunk, és ha a közepe nem rózsaszín elkészült.
A végén sózzuk meg, mert ha előbb tesszük megkeményedhet a máj.
Krumplipürét, rizst, tarhonyát ajánlok mellé.

Pirított csirkemáj  (resztelt)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pirított csirkemáj (resztelt)