Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 3 ek zsír
- 15 dkg kolbász
- 15 dkg füstölt nyers, sonka
- piros paprika
- két maréknyi ecetes vízben megdinsztelt torma levél
- 2.5 dl kukorica kása
- só, bors, kaporlevél, édeskömény, ízlés szerint, nálam lestyán zöldje is kerül bele, és majoranna levél
- 3 gerezd fokhagyma
- fél dl paradicsomlé
Elkészítés:
A vöröshagymát zsiradékon megdinsztelünk.
Házi füstölt sonkát kockára, a kolbászt vastagabb karikára szeleteljük.
A hagymás zsiradékon(sertés, vagy kacsa zsír,) átforgatjuk, piros paprikát teszünk bele, felöntjük vízzel, hogy ellepje.
A gyenge torma levelet , bele forgatjuk.
Só, bors, őrölt köménymag, zöld kapor, fokhagyma kerül még bele.
Lefedve főzzük.
Ha majdnem puha , a kukorica kását a tetejére tesszük, még nem keverjük bele.
Úgy 5 perc után, bele forgatjuk, készre főzzük.
Az utolsó a paradicsomlé, amit belerakunk.
A kukoricakása mellé kerülhet kevés rizs is csak finomabb lesz tőle.
A sóval vigyázzunk, mert a sonka is sós lehet.
Ha a kása megpuhult, kész is van.
Letakarjuk abrosszal, hogy jól összeérjenek az ízek.
Friss, lágy kenyérrel ették őseink!
Tetejére finom tejföl is kerülhet.
Olyankor készítették, amikor még kicsi volt a torma levél, nem lehetett bele tekerni a tölteléket.


