Hozzávalók:
- 10 db tojás
- 10 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál víz
- 5 evőkanál tej
- csipet só
Krém:
- 2 cs főzős vanília puding
- 7 dl tej
- 20 dkg ráma
- 15 dkg cukor
- Krém alá egy réteg lekvár 5-6 evőkanál.
Csoki máz:
- 15 dkg tortabevonó csoki
- 10 dkg cukor
- 5 evőkanál holland kakaó
- egy csepp olaj
- pici víz
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját kikeverem a cukorral. A fehérjét kemény habbá verem a csipet sóval. A cukros sárgájába teszem a lisztet a tejet a vizet. Amikor krémes masszát kapok óvatosan kanállal belevegyítem a habbá vert fehérjét.
Ezt a piskóta masszát kétszerre ketté osztva sütöm ki két lapban. A tepsi mérete 29×32 cm.
A sütési idő 170 fokra előmelegített sütőben történik 20-25 perc alatt megsül.
A krémhez a két csomag pudingot elkeverem csomómentesre a tejben és hozzá adom a cukrot.Így egyben folyamatos keverés mellett sűrűre felfőzöm.
Amikor kihűlt belemixelem robotgéppel a puha vajat vagy rámát.
A már kisült lehűtött lapok alsó lapjára kenek egy réteg lekvárt és a két lap közé töltöm a pudingos krémet.
Amíg elkészítjük a csokimázat berakhatjuk kicsit a hűtőbe.
A csokimáz hozzávalóit lábasban elkeverjük és folyamatos keverés mellett csak forrás pontig melegítjük.Ha folyós egynemű akkor még melegen ráöntjük a piskótára.
Az így elkészült süteményt 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Nagyon finom ízletes piskóta mindenkinek kedvence lehet.
Szeleteléshez javasolom hogy vizes késsel vágjuk fel.