Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
 - 15 dkg porcukor
 - 4 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
 - 3 dl tej
 - 1 evőkanál rum vagy rumaroma
 - 1 dl főzött fekete kávé
 - 10 dkg vaj
 
Krém:
- 20 dkg puha vaj
 - 20 dkg porcukor
 - 10 dkg kókuszreszelék + 5 dkg a hempergetéshez
 
Elkészítés
- A kekszes alap hozzávalóit gyúrjuk egynemű tésztává. Akkor jó, ha tömör, de formázható.
 - Vágjuk kettőbe a tésztánkat és tegyük félre.
 - A puha vajat keverjük simára a cukorral és a kókuszreszelékkel.
 - Egy sima felületet hintsünk meg a hempergetéshez félretett kókuszreszelékkel.Én egyből a folpackra nyújtottam. Óvatosan nyújtsuk ki téglalap formára előbb az egyik, majd a másik tésztagombócot.
 - Mindkettőnek szórjuk meg a tetejét is kókuszreszelékkel, hogy ne ragadjanak.
 - Kenjük meg őket a vajas krémmel és a hosszabbik oldaluktól kezdve – a beiglihez hasonlóan – tekerjük fel a kinyújtott tésztákat.
 - A kész tekercseket csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe egy-két órára dermedni.
 - Az idő leteltével vizes, éles késsel szeleteljük fel a rudakat.
 
				
															
															

