Hozzávalók:
sertésvér, vöröshagyma, zsír, só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, majoránna.
Pontos mennyiségeket nem merek írni, mert mindenhol más a disznóból megmentett vér mennyisége. Van aki kevésbé hagymásan szereti, van aki (mint én) bő hagymával, jó borsosan.
*
Elkészítés:
A vért megabáljuk.
Közben, a megtisztított, felcsíkozott hagymát, bő zsíron megpároljuk.
Megsózzuk, és mehet hozzá a darabolt, vagy csíkozott abált vér is.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt paprikát, és megkóstoljuk.
Nem kell hosszú ideig sütni, mert a vér már megabálódott.
A sütés vége előtt kevéssel majoránnát adunk hozzá, ízlés szerint.
Minden disznótor reggeli étele, de ha hozzájutsz vérhez, bármikor elkészítheted.