- 
20 dkg rizs (kerek szemű, pl. Arborio)
 - 
6 dl tej
 - 
5 dkg vaj
 - 
2 tojás
 - 
10 dkg cukor
 - 
1 csomag vaníliás cukor
 - 
1 citrom reszelt héja
 - 
5 dkg mazsola
 - 
csipet só
 - 
kevés zsemlemorzsa (a forma kikenéséhez)
 - 
vaj a forma kikenéséhez
 
Elkészítés:
- 
Rizs megfőzése:
A rizst kevés sóval, a tejben felforraljuk, majd kis lángon, kevergetve puhára főzzük. Ha felszívta a tejet és puha lett, levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a vajat. Hagyjuk langyosra hűlni. - 
Tojás szétválasztás:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával habosra keverjük, majd a kihűlt rizshez adjuk. - 
Mazsola hozzáadása:
Belekeverjük a megmosott, lecsepegtetett mazsolát is. - 
Habverés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk. - 
Sütés:
Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt jénaiba vagy tepsibe öntjük a keveréket, elsimítjuk a tetejét.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35–40 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje. - 
Tálalás:
Langyosan vagy hidegen, porcukorral meghintve tálaljuk. Lekvárral vagy vaníliasodóval különösen finom. 
				
															

