Hozzávalók a tésztához:
- 
50 dkg liszt
 - 
20 dkg zsír
 - 
20 dkg cukor
 - 
1 kis pohár tejföl
 - 
1 csomag sütőpor
 - 
2 egész tojás
 - 
1 citrom reszelt héja
 
A töltelékhez:
- 
Minél több reszelt alma
 - 
Fahéj ízlés szerint
 - 
Kevés zsemlemorzsa (az alma alá – nehogy eláztassa a tésztát)
Elkészítés
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk.
Az első tésztalapot kinyújtjuk – a zsíros tészta miatt ez nem mindig egyszerű, előfordulhat, hogy darabokban kell beilleszteni a tepsibe, de ott szépen össze lehet igazítani. Nem baj, ha nem tökéletes.
Ha a lap a tepsiben van, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával – ez segít felszívni az alma levét, így nem áztatja el a tésztát.
Erre kerül a fahéjjal ízesített, reszelt alma, bőven, hogy jó szaftos legyen a töltelék.
Ezután kinyújtjuk a másik tésztarészt is, és a töltelék tetejére borítjuk. Ha nem sikerül egyben, nyugodtan igazítsuk össze a darabokat. A felső lapot villával több helyen megszurkáljuk, hogy a gőz sütés közben távozni tudjon.
A süteményt 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz – ez körülbelül 35–40 perc, de érdemes szemmel tartani.
Megjegyzés:
Nem szükséges a tetejét tojással lekenni, és az almát sem kell előre megpárolni. Így marad friss, gyümölcsös, és természetes ízű a sütemény.
 
				
															

