Tejszínes tonhalas szósz

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

akovacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Hozzávalók:

Elkészítés lépései:

  1. Egy magasabb falu főzőedénybe beleöntjük az aprított tonhalkonzerv olaját, én nem szoktam, de ha szükséges lehet még hozzá adni kevés sütésre alkalmas olajat,
  2. Fokhagymanyomón átnyomjuk a fokhagymát és az olajba tesszük és felforrósítjuk. Vigyázzunk nehogy megpörkölődjön a fokhagyma, mert akkor megkeseredhet.
  3. A fokhagymás olajhoz hozzáadjuk a halat, 1-2 percig pirítjuk kis lángon.
  4. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, teszünk bele bazsalikomot, oregánót és sózzuk, borsozzuk.
  5. Hagyjuk, hogy felforrjon, pár percig még főzzük forrás után, hogy jól összeérjenek az ízek és már készen is van.
  6. Ha esetleg túl híg lett a mártás, lehet kevás kukoricakeményítővel vagy liszttel sűríteni. Vigyázzunk nehony csomós maradjon a liszt, alaposan keverjük el (én lapos fejű habverővel szoktam)
  7. Tésztával és reszelt sajttal tálalom.