Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
2 db alma
2 db körte
10 dkg vegyes aszalt gyümölcsök
20 dkg bacon
20 dkg füstölt sajt
2 ek barnacukor
1 pohár joghurt
4 ek olíviaolaj
pár csipetnyi só
5 dkg őrölt fahéj
20 dkg rizs a körethez
3 dkg mazsola
*
Elkészítés:
A pulykamell szeleteket sózzuk, fahéjban megforgatjuk, olívaolajon elősütjük.
Tűzálló tálba helyezzük a pulykamellet, majd rétegesen bacont, sajtot teszünk rá.
Ráhelyezzük a megtisztított felszeletelt gyümölcsöket, és az aszalt gyümölcsöket.
A barnacukrot karamellizáljuk, és felengedjük joghurttal, majd ráöntjük a gyümölcs tetejére.
Lefedjük, majd a sütőbe tesszük.
Addig sütjük, amíg a gyümölcs meg nem sül.
Megfőzzük a rizst, majd mazsolával összekeverve köretként tálaljuk.
Merőkanálba tesszük a köretet, és kipattintjuk ( így formás alakot vesz fel, és ízlésesen tudjuk tálalni.