A zselésítő egy igazi konyhai csoda, amely segít a házi szakácsok álmait valóra váltani, hiszen bármilyen lekvárt, zselét vagy krémet varázsolhatunk vele. Eredetileg gyümölcsökből, zöldségekből és természetes pektinből készül, viszont a boltokban leggyakrabban feldolgozott formában találkozhatsz vele, port, vagy folyékony állapotban. Gondolj csak bele, hányféle finomságot készíthetsz: lekvárt, szószt, jégkrémet vagy akár tortakrémet!
Mire használjuk a zselésítőt? Az édesebb oldalon a gyümölcsturmixokat, tartósítószert nem tartalmazó lekvárokat és a fenséges gyümölcszseléket emelhetjük ki. De ne felejtsd el a savory oldalát sem, hiszen a fűszeres szósszal, vagy a zöldségzselével is remekül áll.
Érdekesség, hogy sokan megijednek tőle, pedig valójában nem olyan bonyolult a használata. Csak egy kis figyelem, és az arányok betartása szükséges. Ha spilátságot keresel, akkor tudd meg, hogy a zselésítőt a gyümölcs levével vagy zöldségből készült alaplével is párosíthatod!
A tárolása is egyszerű: száraz, hűvös helyen, jól záró üvegben vagy dobozban érdemes tartani. Ne felejtsd el mindig jól keverni az ételhez adás előtt, így biztos lehetsz benne, hogy minden egyenletesen zselésedik. Szóval bátran használd a zselésítőt, és készíts valami igazán különlegeset – a konyhád egy igazi zselésítőtündér üzemeltetője lehetsz!