A vörös bab nem csupán egy ízletes alapanyag, hanem egy igazi tápanyagbomba is, amely méltán népszerű a konyhákban. Ezt a csodás hüvelyest a Föld különböző részein termesztik, de főleg Dél-Amerikában és a Karib-térségben hódít. A vörös bab különböző méretben és formában elérhető, de a leggyakoribb fajtája a vesebab, amely nevét a jellegzetes szem alakjáról kapta.
Főzés során a vörös bab igazi sokoldalú segítőtárs. Használhatod levesekben, salátákban, vagy ízletes babragu készítéséhez is. Képzeld csak el, ahogy egy fűszeres chili con carne-t készítesz, amelynek tetejére friss koriander került. Minden falat egy ízrobbanás! A vörös bab kiválóan párosítható rizzsel, zöldségekkel, sőt, még avokádóval is, így színes és tápláló ételeket varázsolhatsz.
Tudtad, hogy a vörös bab gazdag rostokban és fehérjékben, és ha jól főzöd meg, éppen olyan finom, mint egy jó barát? Ha száraz babot használsz, mindenképpen áztasd be őket legalább 6-8 órára, hogy a főzés során gyorsabban megpuhuljanak. Ha pedig konzerv változatot választasz, csak egy alapos öblítésre van szükséged.
A tárolásuk is pofon egyszerű. A száraz vörös babot egy száraz, hűvös helyen akár egy évig is elteheted, míg a konzerv verziók hosszú ideig állnak, amíg bontatlanok. Szóval most már tudod, miért érdemes a vörös babot a főzőtudományod részévé tenni – ízletes, tápláló és egy igazi konyhai rockstar! Tehát fel a kötényed, és induljon a főzés!