Alapanyag kisokos:

tört fahéj

A tört fahéj nemcsak egy fűszer, hanem a konyhád titkos szövetségese is! Ez a fűszer a fahéjfáról származik, amely a trópusi vidékeken, például Srí Lankán és Indonéziában terem. A fa kérgét megszárítják és összetörik, így nyerjük el ezt a csodás, édes, fűszeres ízt, amely minden ételt varázslatossá tesz.

A tört fahéjat leggyakrabban desszertekhez, például almás pite, kekszek vagy akár kakaó ízesítésére használják. De ne állj meg itt – szuper jól párosul különböző gyümölcsökkel, joghurttal vagy akár a reggeli zabkásával is! Csak egy csipetnyi elegendő ahhoz, hogy az ételeket új dimenzióba emelje.

Több mint 4000 éves múltra tekint vissza, és réges-régen rendkívül értékesnek számított, annyira, hogy még hadjáratok célpontja is volt. Ha szeretnéd, szórhatsz belőle a forralt borba is, de figyelj, hogy ne ess túlzásba – nem akarsz egy fahéj-szigeten végezni a barátaiddal!

A következő, amit érdemes tudnod a tört fahéjról, hogy hűvös, száraz helyen tárold, lehetőleg légmentesen záródó edényben. Így garantálhatod, hogy a fűszer megőrzi karakterét és ízét. Használj egy mozsarat vagy fűszermalát, ha teljesen friss ízre vágysz, mert a frissen őrölt fahéj sokkal intenzívebb és illatosabb!

Egy szó mint száz, a tört fahéj a konyha egyik legjobb barátja – tüntesd el a fűszerpolcról, és varázsold el vele az étkezéseidet!