Alapanyag kisokos:

szilva befőtt

A szilva befőtt egy igazi konyhai csoda, amit sokan szeretnek, és nem véletlenül! Eredetileg a friss szilvából készül, ami egy csodás, édes gyümölcs, igazán népszerű nyári csemege. A befőtt készítése során a szilvákat megfőzik egy édes szirupban, majd üvegekbe zárják, hogy hosszú ideig élvezhetőek legyenek. Így gond nélkül használhatod őket egész évben – a téli napok fénypontjai lehetnek!

A szilva befőtt nem csupán önálló desszertként kápráztat el, hanem remekül illik süteményekbe, joghurtba vagy akár palacsintába is. Sőt, ízesítheted vele a reggeli zabkását vagy palacsinta tölteléknek is tökéletes! Képzeld el, ahogy a puha, édes szilvák gazdagon csepegnek a palacsintáidon – egyszerűen mennyei!

Érdekesség, hogy a szilvát már az ókori rómaiak is kedvelték! A befőtt készítésének titka pedig kis ügyességet igényel: ügyelj arra, hogy az üvegek sterilizáltak legyenek, így a szilva valóban tartós marad. A tárolásról sem feledkezhetsz meg: hűvös, sötét helyen tárold őket, hogy ne veszítsenek az ízükből.

Jó hír, hogy a szilva befőtt nemcsak finom, de rendkívül sokoldalú is! Ne habozz, tedd próbára ezt a nyári gyümölcsöt a konyhádban, és élvezd a szilva befőtt adta ízeket!