Házi nyújtós rétes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Jutka1

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Házi nyújtós rétes

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához :50 dkg liszt,4 és fél deci langyos sós víz,diónyi zsír.Langyos zsír a locsoláshoz!
Töltelék: 50 dkg magozott meggy,kb 20 dkg cukor ez attól függ mennyire savanyú a meggy ,ízlés szerint őrőlt fahéj, 2 maréknyi pirított zsemlemorzsa.
Túró töltelék : 50 dkg túró,2 tojássárgája, fél pohár tejföl, 20 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 maréknyi pirított búzadara,és a két tojás felvert habja./mazsola ha valaki szereti/

*

Elkészítés:

A lisztben elmorzsolom a zsírt, majd fokozatosan hozzáöntöm a langyos sós vizet.
Sima tésztává gyúrom közepesen lágy tésztát kell kapnunk.
Két részre osztom és mindegyiket külön letakarom gázon megmelegített fazékkal.
15 percig pihentetem a tésztát, közben elkészítem a töltelékeket.
A morzsát és a darát külön lepirítom a zsírt megolvasztom.
Az egyik tésztát a liszttel meghintett vászon terítő közepére teszem forró zsírral meglocsolom és kézháttal elkezdem szépen lassan húzni nyújtani.
Sosem az ujjainkkal, mert akkor kiszakad a tészta.
Ha készen van meglocsoljuk zsírral, megszórjuk a morzsával, rá a meggy, cukor fahéj feltekerjük a terítő segítségével.
A másikat túróval töltjük, majd kikent tepsibe rakjuk és forró sütőben 180 fokon kb 15 perc alatt kisütjük.

Házi nyújtós rétes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Házi nyújtós rétes