Hozzávalók:
1 db báránycomb 2,5 kg körüli
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint füstös paprika édes
ízlés szerint borsikafű
ízlés szerint petrezselyem
ízlés szerint metélő hagyma
1,5 dl házi zsír
1 dl tej
1 fej vöröshagyma
*
Elkészítés:
A combot megtisztítom, lehártyázom, bedörzsölöm sóval, a Toldi fűszerekből mindegyikből egy evőkanállal kiveszek és ezt az elegyet jól össze keverem.A fokhagymát megtisztítom és cikkelyekre vágom.A húst beirdalom éles késsel a csontig.A fűszer keverékkel alaposan átdörzsölöm és a résekbe bele teszem a fokhagymát,ezután meglocsolom a tejjel és így egy éjszakára beteszem a hűtőbe lefedett sütő edénybe.
A hűtőből kivéve, fél órát pihentetem, majd leöntöm olvasztott házi zsírral mellé teszek egy fej hagymát felszelve és 180 C fokra előmelegített sütőben lefedve sütöm körülbelül 2,5 órát.
Dinsztelt káposztával Bakonyi gombóccal tálaltam.
Ezek receptjeit megtalálni szintén az oldalamon.