Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
½ dl étolaj
1 dl tej
csipetnyi só
töltelék, esetleg csokikrém lekvár
*
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a hozzávalókat kimérjük. A sütő tepsit előkészítjük, azaz sütőpapírral kibéleljük, vagy vajazzuk-lisztezzük.
A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval habosra verjük. Hozzáadjuk kanalanként a cukor felét ezzel keményre verjük,félrerakjuk majd jöhetnek a tojás sárgák.A sárgákat a cukor másik felével kihabosítjuk A lisztet a sárgája tojásos masszába forgatjuk. Majd bele adagoljuk a tejet olajat. Jól kikeverjük Ezután óvatosan elvegyítjük egymással a két masszát.
A tésztamasszát a tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
A megsült tésztát azonnal, azaz melegen konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és hagyjuk hűlni.
Ha a tészta kihűlt, megkenjük a töltelékkel. Ezután óvatosan (nem túl szorosan) feltekerjük, sütőpapírba csavarjuk (kivéve, ha bevonat kerül rá) és a töltelékkel lehetőség szerint állni hagyjuk.
Tálalás előtt porcukorral megszórva vagy egyéb módon dekorálva, kissé ferdén szeletelve felvágjuk.