Hozzávalók:
Hozzávalók:
4-6 személyre
8 dl tej
3 tojás
35 dkg liszt
2 dl szóda vagy sima víz
1 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
2 nagy alma
25 dkg porcukor
1 ek. fahéj
*
Elkészítés:
A tojásokat felütöm egy mélyebb tálba, öntök hozzá 2-3 dl tejet, beleszórom a lisztet és simára keverem. Ekkor egy sűrű massza lesz.
Hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és fokozatosan hígítom fel a maradék tejjel és szódavízzel felváltva, amíg tejszín sűrűségű lesz. Szoktam turmix gépben is csinálni, úgy gyorsabb.
Nagy lyukú reszelőn belereszelem a meghámozott almákat, beleöntöm az olajat, jól elkeverem. Teflon palacsintasütőben sütöm, mivel a tésztában van olaj, csak az elsőnél olajozom ki.
A porcukrot összekeverem a fahéjjal, ezzel szórom meg, ez a töltelék, majd négybe hajtom.