Hozzávalók:
60 dkg. pulykamell
20 dkg. bacon szalonna
só, őrölt bors
4 evőkanál tejföl
3 ek. liszt
2 tojás
20 dkg. reszelt sajt.
2 gerezd fokhagyma
*
Elkészítés:
Elkészítés : A húst kis kockákra vágtam.
Sóztam, borsoztam, kicsit állni hagytam.
3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel simára kevertem, hozzákevertem a tömlős sajtot 15dkg reszelt sajtot és a kockákra vágott húst, illetve a fokhagymát apróra vágva.
Őzgerincformát kivajaztam, zsemlemorzsával megszórtam, és kibéleltem a szalonnacsíkokkal úgy, hogy túllógjon a formán.
Belekanalaztam a húsos masszát, ráhajtottam a bacont, megkentem 1 evőkanál tejföllel, megszórtam az 5 dkg.
reszelt sajttal.
Kibéleltem egy tepsit sütőpapírral abba tettem be a formát az előmelegített sütőbe amiben kb.
40 percig sütöttem.
Majd picit később mikor megtudtam fogni sütés után, egy papírral kibélelt tepsibe kifordítottam, és még visszadugtam a sütőbe, hogy a szalonna megpiruljon.
Zöldséges rízzsel tálaltam.