Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
petrezselyem zöld kis csokor
25 dkg mexikói zöldség keverék
só
bors
oregánó
chili őrölt
mexikói csirke fűszer
olaj
1 bögre rizs
*
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
A csirkemellet sóval, borssal meghintjük, oregánóval és csilivel fűszerezzük,hozzáadjuk a mexikói fűszert az apróra vágott petrezselymet és fedő alatt puhára pároljuk. Közben fél roppanósra megfőzzük a mexikói köretet .Ha a hús megpuhult hozzáöntjük a zöldségkeveréket is és összeforraljuk.
A rizst kevés zsiradékon fehéredésig kevergetjük, majd felöntjük másfélszeres vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, vagy leveskockával és fedő alatt addig főzzük, míg a víz elpárolog és a rizs megpuhul. Én óvatosan hozzákevertem az elkészült ételhez és így tálaltam.