Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 kk. só
1 kk. cukor
2 ek. olaj
Paradicsomszósz:
1,5 dl sűrített paradicsom(papírdobozos)
2 ek. olaj
1 ek. liszt
1 ek. pizza fűszerkeverék
kevés őrölt bors
pici cukor
só
Feltét:
1 szál Gyulai kolbász
1 fej hagyma
1 erős paprika
4 db. kockasajt
15 dkg trappista sajt
*
Elkészítés:
A lisztet egy tálba teszem, hozzáadom a sót, olajat, a tejben, kevés cukorral felfutatott élesztőt és annyi langyos vizet, hogy összeálljon a tészta, kézzel dagasztom. Amikor már jó ruganyos a tészta, a tetejét megszórom liszttel, letakarom, kelesztem.
A paradicsomszószhoz az olajat felforrósítom, hozzáadom a lisztet, világosra pirítom, majd ráöntöm a sűrített paradicsomot, kevés vizet, jól összeforralom. Fűszerezem sóval, borssal, cukorral, pizzafűszerrel.
Amikor megkelt a tészta(kb. duplájára), kizsírozott tepsibe elnyújtom, rákenem a paradicsomszószt, erre jön a feltét, a karikára vágott kolbász, szeletelt hagyma, erős paprika és a kétféle sajt.
Előmelegített sütőbe teszem és közepes hőmérsékleten addig sütöm, amíg az alja kicsit megpirul, késsel alányúlva időnként megnézem, hogy jó-e már. Még forrón felszeletelem és úgy tálalom.