Almás, habos, reszelt sütemény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Edit

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Almás, habos, reszelt sütemény

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tepsi mérete: 23×34 cm
Hozzávalók
1/2 kg rétesliszt
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
5 db tojás
1 csg sütőpor (12 g)
A töltelékhez
1 kg reszelt alma
fahéj
citrom reszelt héja és leve
cukor, vagy méz ízlés szerint

*

Elkészítés:

A tölteléket elkészítjük:
a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal.
Kihűtjük a tölteléket, a tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A réteslisztet a sütőporral összekeverjük.
A tojássárgákat a Ramával habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk, rásimítjuk az almát, erre rá a keményre vert habot, majd az 1/3 rész tésztát ráreszeljük és megsütjük.
Nagyon hamar megsül, kb. 20 perc.
Nagyon-nagyon finom.
A tésztában nincs cukor!

Almás, habos, reszelt sütemény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás, habos, reszelt sütemény