Puncsos szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Iva

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Puncsos szelet

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta: 2 lap piskótához: 10 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt.
Töltelék: baracklekvár, 20 dkg porcukor, kb. 1 dl víz, 1 cs. vaníliás cukor, 1,5 dl erős feketekávé, 1 evőkanál kakaópor, 1 dl rum vagy rumaroma, 5-6 evőkanál málna vagy meggyszörp, 5 dkg vaj.
Máz: 20 dkg porcukor, 1 kisebb citrom leve, 1/2 dl meggylé vagy meggyszörp, 1 evőkanál ru.

*

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből 5 dkg porcukorral kemény habot verünk.
A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral, majd beleszitáljuk a lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk fehérjehabot és sima masszává keverjük.
A sütőpapírral bélelt két közepes nagyságú tepsiben megsütjük 2 lapot.
Ha kicsit kihűlt, egyik lapot félbe vágjuk.
Az alsó lapot bekenjük baracklekvárral és másik fél lapot belsejét is bekenjük lekvárral.
Elkészítjük a tölteléket : a másik külön sütött lapot kockákra vágjuk, elmorzsoljuk.
A porcukrot vízzel és vaníliával felforraljuk, hozzáadjuk a rumot, kávét, kakaót, vajat és ezzel meglocsoljuk a piskóta morzsát, hozzáadjuk még szörpöt is, és jó összekeverjük masszává.
Két lekvárral megkent lap közé töltjük.
Kissé lenyomkodjuk majd hűtőbe teszünk 1 órára dermedni és utána tetejét bekenjük mázzal.
A mázhoz porcukrot, citrom és meggylevet és rumot fényesre keverjük és tésztára kenjük.
Száraz hűvös helyen hagyjuk megkötni.
Ha megszáradt a máz, a süteményt felszeletelhetjük.

Puncsos szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Puncsos szelet