Hozzávalók:
1,2 kg marhalábszár
1 nagy fej hagyma
1 ek zsír (én kacsazsírt szoktam)
3 ek jó minőségű pirospaprika
2 ek darált paprika (lehet csípős)
1 dl száraz vörösbor
80 dkg krumpli
*
Elkészítés:
A marhahúst 3-4 cm-es kockákra vágjuk, a hagymát apróra.
Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, rádobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk.
Félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük.
Hozzáadjuk a húskockákat, összeforgatjuk a paprikás hagymával, kicsit pirítjuk szárazon.
Felöntjük annyi vízzel, ami éppenhogy ellepi, beletesszük a darált paprikát, felforraljuk.
Kissé sózzuk (a darált paprika is sós ), borsozzuk, a fedőt félrecsapva, alacsony lángon főzzük.
Többször elfőzzük a levet, majd pótoljuk, így lesz szép, sűrű szaftja.
Legalább 3 óra, de inkább több, mire lesz puha.
A végén megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, beleöntjük a bort.
Egy-két perc kell, míg elforr az alkohol, fogyaszthatjuk is.
Mi sós burgonyával szoktuk enni, sok savanyúsággal.